486

شیرزنان کُرد دوشادوش مردان برای دفاع از کشور جنگیدند

 

راوی دفاع مقدس به نقش، ایثار و حماسه‌های زنان در دفاع از میهن اسلامی در طول هشت سال دفاع مقدس پرداخت.

 

دوران هشت ساله دفاع مردم سلحشور ایران در حفظ و اعتلای نظام مقدس اسلامی و حراست از مرزهای عزت و شرف این مرز و بوم، به مثابه یکی از حساس‌ترین و بارزترین برهه‌های حیات راستین این ملت، همچون نگینی تابناک، تا همیشه زمان، بر تارک تاریخ حماسه و ایثار و پایداری آزادگان جهان خواهد درخشید.

 

گرچه در زمینه دفاع مقدس و جهادگران و تلاشگران دفاع مقدس اخبار و گزارشات متعددی منتشر شده اما اهمیت این مسئله از نظر مقام معظم رهبری و حضرت امام خمینی(ره) و سرداران دفاع مقدس و جایگاه آن در اجتماع؛ ضرورت پرداختن به این امر مهم را دو چندان کرده و یادآوری حماسه‌ها و خاطران آن دوران ارزش و زیبایی آن را بیشتر جلوه‌گر می‌سازد.

 

استان کردستان به عنوان یکی از استان‌های هم‌مرز با کشور عراق در طول دوران هشت سال جنگ تحمیلی، چندین بار دستخوش حملات رژیم بعث شده و شهدای زیادی را تقدیم انقلاب کرده است.

 

محمد فایق فرجی استاد دانشگاه، راوی دفاع مقدس و نویسنده حوزه دفاع مقدس استان کردستان ظهر امروز در نشست هم‌اندیشی بانوان که با موضوع تبیین نقش بانوان در دوران دفاع مقدس در سنندج برگزار شد، با تبریک فرا رسیدن هفته دفاع مقدس و گرامیداشت یاد و خاطر شهدا و رزمندگان دوران دفاع مقدس اظهار داشت: بانوان در دوران دفاع مقدس نقش بی‌بدیلی برای دفاع از این کشور ایفا کردند و در کنار مردان جنگیدند.

 

وی با تأکید بر اینکه در هیچ برهه از زمان نباید حماسه اثرگذار دفاع مقدس به فراموشی سپرده شود، گفت: باید دستگاه‌های اجرایی برای ماندگاری تلاش و رشادت‌های ایثارگران و شهدای آن زمان پای کار باشند.

 

راوی دفاع مقدس کوچکترین کوتاهی در رساندن پیام دفاع مقدس به نسل آینده را اجحاف بزرگی در حق نسل‌های آینده دانست و خاطرنشان کرد: طبق مستندات و روایات، بانوان کُرد به تمام معنا همانند شیر زنانی بی‌باک از جان و دل برای دفاع از حریم ایران عزیز جنگیدند و نقش مؤثری در دفاع از حریم ایران اسلامی ایفا کردند.

 

۸۳۰ برنامه هفته دفاع مقدس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کردستان اجرا می‌شود

 

۵۹۴ برنامه دفاع مقدس در استان تهران برگزار می‌شود

 

وی بیان کرد: مادر شهیدان شبلی که چند صباحی بعداز شهادت پسرانش از داغ و فراق به دیار حق شتافت، اسوه و الگوی مادرانی است که چنین فرزندان رشیدی را تربیت کردند و امروز به برکت خون پاک همچون شهدا، آسایش و آرامش در جامعه ما برپاست.

 

فرجی اظهار کرد: همچنین بانوان روستای نران سنندج در دوران دفاع مقدس، سربازان متجاوز را با دست خالی اما دلاورانه از میدان به در کردند و این بیانگر دلیری زنانی است که در این مرز و بوم همواره حماسه آفرین بوده‌اند.

 

راوی دفاع مقدس با تأکید بر اینکه دلسوزان نشر فرهنگ دفاع مقدس رسالت خطیر تعلیم و تربیت نسل بعد از جنگ را عهده‌دار باشند، یادآور شد: اصحاب رسانه، آموزش و پرورش و جامعه دانشگاهی جزئیات دفاع مقدس را برای نسل امروزی تشریح و تببین کنند.

 

با شروع جنگ تحمیلی در ۳۱شهریور ۱۳۵۹ زنان به عنوان بخش قابل توجهی از جمعیت کشور، وظیفه خود را برای حفظ میهن از تجاوز دشمن به نحو مطلوب انجام دادند و با توجه به شرایط موجود به ایفای نقش خود پرداختند. اینان سربازان گمنامی بودند که بار سنگین تدارکات جبهه جنگ و برخی وظایف دیگر را بردوش می‌کشیدند. هجوم یک باره دشمن به مناطق مرزی و همچنین بمباران‌های هوایی به شهرها ایجاب می‌کرد که زنان به صورت مستقیم در مناطق جنگی حضور پیداکنند.

 

۶ هزار و ۴۲۸ نفر از زنان ایرانی در سال‌های دفاع مقدس شهید شدند که اکثر آنان در بمباران‌ها و موشک باران شهرها به شهادت رسیدند و ۵۰۰نفر از این افراد رزمنده بودند.

 

منبع: تسنیم

 

 


شناسه : 3041067